У Steam з'явилися «сімейні групи» зі спільною ігровою бібліотекою

Valve представила оновлену систему сімейних функцій Steam, які дозволяють користувачам сервісу ділитися своєю ігровою бібліотекою з друзями та родичами. Вона отримала назву «сімейні групи Steam» та вже доступна в бета-версії клієнта Steam. Нагадаємо, що систему Family Sharing було запущено в сервісі понад десять років тому.

«Сімейні групи Steam — це набір нових чудових функцій для сімей. Вони замінять як сімейну бібліотеку Steam, так і сімейний режим Steam: тепер буде одне місце, звідки можна керувати, до яких ігор матимуть доступ члени вашої сім’ї та коли вони можуть грати в них», — розповідає Valve.

Спершу користувачам слід створити нову сімейну групу, після чого до неї можна буде запросити до п'яти родичів. Після вступу до групи, користувач автоматично отримує доступ до ігор інших учасників та навпаки. Завдяки функції сімейного доступу можна користуватися бібліотекою інших членів групи, навіть якщо в цей час вони теж у щось грають, а якщо в сімейній бібліотеці є кілька копій гри, то її зможуть одночасно запустити відразу кілька учасників.

«Сімейні групи Steam» також надають користувачам розширені функції батьківського контролю. Наприклад, дітям можна обмежити ігровий час (за годинами або днями тижня), доступ до деяких проєктів або функцій платформи. Є можливість відновлення доступу до акаунтів дітей, якщо вони забули пароль. З детальною інформацією про нововведення Steam можна ознайомитись за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Всі новини за 19.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: