The Callisto Protocol позбулася захисту Denuvo і почала працювати швидше

Компанія Krafton видалила захист Denuvo з горор-бойовика The Callisto Protocol. Гра вийшла у грудні 2022 року та отримала змішані відгуки. Це гарна суміш горору та екшену в стилі серії Dead Space, але спірна бойова система та технічні проблеми засмутили деяких гравців. На старті було багато скарг на погану оптимізацію та статтери. Розробники трохи покращили продуктивність у наступних оновленнях. Також є думка, що на продуктивність впливає захист Denuvo. І у випадку The Callisto Protocol це виявилося правдою.

На сайті DSOGaming провели невелике тестування. Буквально за тиждень до видалення Denuvo на сайті було порівняльне тестування різних процесорів у 10 іграх, в тому числі The Callisto Protocol. І автор просто оновив тести на тій самій конфігурації. Гра запускалася на системі з процесором Ryzen 9 7950X3D та відеокартою Nvidia GeForce RTX 4090 при активному трасуванні променів у Full HD. Виявилося, що без Denuvo зросла мінімальна частота кадрів. Раніше тестовий ПК показував середній результат 120 fps та 1% low 80 fps. А після останнього апдейту параметр 1% low виріс до 98 к/с.

Автор зазначає, що у фінальній версії гри спостерігається рівномірніше завантаження по ядрах. І навіть без тестування відчувається, що гра почала працювати плавніше. Раніше вважалося, що Denuvo впливає лише на слабкі ПК, але, схоже, що з ускладненням захисту він стає більш ресурсомістким.

 
Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Всі новини за 27.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: