Ігри з покращеннями для PlayStation 5 Pro отримають позначку «PS5 Pro Enhanced»

Разом із релізом консолі PlayStation 5 Pro компанія Sony запровадить маркування «PS5 Pro Enhanced» для ігор, що використовують можливості нового пристрою. Про це повідомив журналіст Том Хендерсон (Tom Henderson) з порталу Insider Gaming, який у минулому неодноразово ділився «закулісною» інформацією.

Про попередні характеристики ігрової приставки PlayStation 5 Pro ми розповідали в окремому матеріалі. Пристрій базується на однокристальній системі AMD Viola та отримає вісім x86-ядер Zen 2, високошвидкісну пам'ять GDDR6, а також продуктивніший графічний блок, що поєднує елементи архітектур RDNA 3-/4-го покоління. Все це принесе помітне покращення швидкодії.

В ідеалі Sony розраховує, що ігри пропонуватимуть окремий режим для PlayStation 5 Pro, який забезпечить масштабування зображення до роздільної здатності 4K за допомогою технології PSSR, стабільні 60 кадрів в секунду й нові/покращені ефекти з трасуванням променів. Втім, для отримання позначки «PS5 Pro Enhanced» буде достатньо відповідати одній з наступних вимог:

  • збільшено роздільну здатність порівняно з фіксованою роздільною здатністю на звичайній PS5;
  • підвищено максимальну роздільну здатність для ігор, які запускаються зі змінною роздільною здатністю на стандартній консолі;
  • збільшена частота кадрів для ігор, що працюють із фіксованою частотою кадрів на стандартній PS5;
  • ефекти на основі трасування променів для PS5 Pro.

Офіційна презентація консолі PlayStation 5 Pro, згідно з наявною інформацією, відбудеться у другій половині цього року.

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Всі новини за 31.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: