Embracer Group розділиться на три компанії

Шведська компанія Embracer Group оголосила про трансформацію свого бізнесу та поділ на три окремі фірми. Вона відома геймерам як корпорація, що кілька років активно скуповувала ігрові компанії, студії та постійно розширювалася. Embracer Group встигла придбати THQ Nordic, Gearbox Software, Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Square Enix Montreal та багато інших відомих компаній, включно з правами на велику кількість франшиз, серед яких Tomb Raider, Deus Ex, Thief та Legacy of Kain.

Якоїсь миті пішов зворотний процес. Після зриву великої угоди на $2 мільярди у 2023 році акції Embracer Group обвалилися, і компанія почала закривати студії. Під закриття потрапила навіть Volition, яка створила серії Red Faction та Saints Row, а також багато інших менш відомих студій. Нещодавно з'явилися чутки про закриття Piranha Bytes (серія Risen), але ця команда все ж таки втрималася на плаву. Цього року Embracer Group продала Gearbox Software та Saber Interactive.

Тепер сама Embracer Group припиняє існування у колишньому вигляді, розділившись на три компанії. Новий підрозділ Coffee Stain зосередиться на створенні інді-ігор та ігор рівня АА. Компанія Middle-earth Enterprises & Friends займатиметься великими AAA-проєктами. До цього підрозділу входять студії Crystal Dynamics, Eidos-Montreal, Warhorse Studios, Tripwire, українська 4A Games із серією Metro та багато інших відомих команд. У руках нової компанії опинилися франшизи Dead Island, Killing Floor, Kingdom Come Deliverance, The Lord of the Rings, Tomb Raider та багато інших. Третя нова компанія Asmodee Group займеться настільними іграми.

Генеральний директор Embracer Group Ларс Вінгефорс у відкритому листі до інвесторів заявив про переваги такої трансформації, оскільки кожен підрозділ зможе краще розкрити потенціал завдяки гнучкішому управлінню. Але можна припустити, що це вимушений крок на тлі фінансових труднощів. І поки не ясно, як це позначиться на майбутніх іграх, в тому числі Metro та Tomb Raider.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 22.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: