Epic Games випустила нову версію рушія Unreal Engine 5

Розробникам доступний оновлений рушій Unreal Engine версії 5.4, раніше представлений на конференції GDC 2024. Основні зміни стосуються нових функцій розробки. Зокрема, до цієї версії додано нові інструменти для анімації, покращено систему геометрії Nanite та згладжування з масштабуванням Temporal Super Resolution (TSR). Але також згадується поліпшення рендерингу для підвищення загальної продуктивності, в тому числі оптимізацію трасування шляху. Внесено оптимізацію у процес компіляції шейдерів, що має зменшити час до підготовки проєкту.

Також покращено інструменти для авторів відеоконтенту на основі рушія. Механізм Neural Network Engine переходить у статус бета-версії й тепер дозволяє розробникам підключати заздалегідь навчені нейромережі. Додано нові функції для роботи з VR. З'явилася експериментальна підтримка трасування на Linux з API Vulkan.

Unreal Engine 5.4 вже використовується студією Skydance New Media для розробки гри 1943: Rise of Hydra, в якій зіткнуться герої Marvel — Капітан Америка та Чорна Пантера. Гру анонсували на конференції GDC 2024. Реліз запланований на наступний рік.

Джерела:
Wccftech
Unreal Engine

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 24.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: