Electronic Arts розглядає можливість розміщення реклами в ААА-іграх

Вже давно існує припущення, що великі компанії візьмуть на озброєння внутрішньоігрову рекламу. Наразі цю стратегію підтвердив голова Electronic Arts Ендрю Вілсон. Під час останньої конференції з інвесторами він заявив: «Реклама може стати для нас значним фактором росту». І всередині компанії вже є команди, які вивчають можливості впровадження реклами всередину ігрового процесу.

Для компанії це не перший досвід. У 2020 році EA розміщувала внутрішньоігрову рекламу серіалу The Boys у спортивній грі UFC 4. Тоді гравці вкрай негативно сприйняли експеримент, і рекламу швидко видалили. У далекому 2004 році у Need for Speed: Underground 2 були внутрішньоігрові банери з рекламою. Також були спроби інтеграції реклами в Battlefield 2142 та Need for Speed ​​Carbon. Щось подібне траплялося і в інших ігрових компаній.

Впровадження реклами виглядає логічним розвитком рекламного ринку для безплатних ігор. Однак у випадку Electronic Arts йдеться про дорогі ігри ААА-рівня вартістю від 70 доларів і вище. І це вже доволі неоднозначне рішення. Хоча на тлі численних заяв про те, що розробка великих проєктів дорожчає, поява реклами буде одним зі способів покриття витрат.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

Всі новини за 10.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: