Європейський Союз проводить розслідування проти Facebook та Instagram через адикцію

Через популярність Facebook й Instagram та легкий доступ до мобільних пристроїв, де можуть бути встановлені фірмові застосунки Meta, Європейський Союз розпочав розслідування щодо можливої шкоди дітям цих соціальних мереж. «Ефект кролячої нори», спричинений такими платформами, як Instagram і Facebook, становить небезпеку не лише для дітей, але й для дорослих. Тож потрібно з'ясувати, чи є вони причиною залежності та, чи становлять вони загрозу психічному та фізичному здоров’ю дітей.

В офіційній заяві йдеться про те, що Meta не дотримується Закону про цифрові послуги (DSA) для Facebook та Instagram. DSA — це закон у Європі, який встановлює певні правила та обмеження на різні цифрові сервіси та платформи. Meta звинувачують у спричиненні «поведінкової залежності» у дітей, і ці проєкти також звинувачують у спричиненні «ефекту кролячої нори». При цьому платформам вдається утримувати користувача на гачку та запобігати його бажанню залишити платформу, що забирає його час у повсякденному житті. Ми всі певною мірою стикалися з цим ефектом, але він викликає набагато більше тривоги щодо дітей, які мають більше вільного часу.

Розслідування проти Instagram і Facebook перевірить, чи Meta, материнська компанія, робить усе можливе, щоб захистити дітей від перегляду неприйнятного контенту. Він також вивчатиме алгоритм і систему рекомендацій Meta. Якщо буде встановлено, що компанія порушує правила DSA, Європейський Союз оштрафує її на суму до 6% її світового доходу.

Meta зі свого боку стверджує, що компанія витратила тривалий час на розробку інструментів для захисту дітей. Одночасно, ЄС заявляє, що не залишить каменя на камені, коли мова йде про захист молоді. З цікавістю спостерігаємо, що ж вийде з цієї історії далі.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 17.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: