Senua's Saga: Hellblade II отримала високі оцінки, але викликала слабкий інтерес у гравців

Вчора відбувся реліз екшену Senua's Saga: Hellblade II від студії Ninja Theory. Гра стала ексклюзивом консолі Xbox Series, але також стартувала на платформі PC. Більшість критиків хвалять гру, відзначаючи її унікальну атмосферу, високу якість візуального виконання та роботи зі звуком. Деякі називають гру поєднанням мистецтва та технологій. Але Hellblade II далека від звичних стандартів ігор, тут більше артхауса та споглядання, ніж екшену. Тому деякі критики ставлять грі невисокі оцінки. Але навіть з урахуванням негативних рецензій у гри 81 бал на Metacriric, що є добрим результатом.

Також гра сподобалася комп'ютерним гравцям у Steam. Їм припала до вподоби атмосферна пригода і занурення у світ людини з хворою психікою. Але навіть у позитивних відгуках зазначають, що друга частина по суті не відрізняється від оригінальної гри.

Оцінити фінансові успіхи гри поки що дуже складно. Можна лише опосередковано спиратися на статистику StemDB. Гра потрапила до списку найкращих релізів сервісу Steam, проте піковий онлайн за перший день не перевищив 4 тисячі гравців. Це дуже скромний результат. Нагадаємо, що нещодавно у Steam стартувала гра Ghost of Tsushima, колишній ексклюзив Sony PlayStation, і навіть при обмеженнях на продаж у ряді країн вона показала піковий онлайн у 77 тисяч гравців. Senua's Saga: Hellblade II навряд чи стане хітом, гра досить незвичайна та самобутня. Можна лише сподіватися, що результати продажів будуть задовільними для Microsoft, і студію Ninja Theory не спіткає доля нещодавно закритих Arkane Austin та Tango Gameworks.

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Всі новини за 22.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: