IGN Entertainment купила Eurogamer, VG247, Rock Paper Shotgun та інші ігрові портали

У світі ігрової журналістики сталася велика подія, яка може призвести до серйозних змін на цьому ринку. IGN Entertainment, яка є частиною американського медіахолдингу Ziff Davis, придбала низку провідних ігрових видань та сайтів, які належали британській медіакомпанії Gamer Network. Під контролем IGN Entertainment опинилися GamesIndustry.biz, Eurogamer (в тому числі шість локальних мовних версій), Rock Paper Shotgun, VG247 та Dicebreaker. Також IGN стала великим власником акцій Outside Xbox, Digital Foundry та Hookshot (яка керує Nintendolife, PushSquare, PureXbox та Time Extension). Сума угоди не розголошується.

IGN вже була лідером ігрових медіа з широким охопленням аудиторії, а тепер контролюватиме ще й низку великих сайтів, які раніше виступали конкурентами. По суті ми бачимо формування найбільшої медіаімперії, яка забезпечить максимальне охоплення англомовної аудиторії. І такий конгломерат зможе диктувати свої умови рекламодавцям та великим компаніям ігрової індустрії.

Ця подія нагадує стратегію великих ігрових компаній, які останніми роками активно скуповували ігрові студії. Зокрема, можна згадати поглинання Activision Blizzard корпорацією Microsoft або «бульбашка» Embracer Group. Усі такі поглинання призводили до оптимізацій та скорочення працівників. За чутками, подібна реструктуризація зі скороченням штату очікується і в цьому випадку.

Джерело:
GamesIndustry

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 22.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: