Embracer Group закрила студію Piranha Bytes — розробників Gothic, Risen і Elex

Схоже, що німецька студія Piranha Bytes, яка подарувала геймерам серії Gothic, Risen та Elex, остаточно припинила діяльність. Про це польському виданню CD-Action розповів один із колишніх співробітників студії. Згідно з опублікованою інформацією, Piranha Bytes офіційно закрилася наприкінці червня, коли фінансування з боку материнської компанії Embracer Group вичерпалося остаточно.

Rise

Інформація про складну ситуацію в Piranha Bytes з'явилася на початку цього року. Спочатку користувачі звернули увагу на незвичне мовчання з боку студії, а пізніше з'явилася інформація, що з кінця 2023-го співробітники припинили будь-яку роботу над новими проєктами. Незабаром після цього складну ситуацію підтвердила сама Piranha Bytes, щоправда, не стала вдаватися в подробиці.

Piranha Bytes була заснована в 1997 році. У 1999 році її придбала компанія Phenomedia, а через двадцять років — THQ Nordic. Студія займалася створенням рольових ігор з відкритим світом, її найпопулярнішим проєктом, безумовно, є перша, Gothic, яка має значну фанбазу, що очікує на ремейк першої частини. Ним займається студія Alkimia Interactive всередині THQ Nordic.

Джерело:
CD-Action

Обговорити в форумі (коментарів: 95)

Всі новини за 08.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: