Microsoft може припинити продаж Xbox у деяких регіонах і сконцентрується на Game Pass

Усередині ігрового підрозділу Microsoft відбуваються глобальні зміни, які можуть призвести до серйозного перегляду пріоритетів. З'явилася інформація, що компанія навіть розглядає можливість згортання офіційних продажів у регіоні EMEA (Європа, Близький Схід і Африка). Цікаво, що в низці країн цього регіону спостерігається серйозний спад продажів консолі Xbox Series, оскільки користувачі віддають перевагу іншим пристроям. Одночасно компанія випустила застосунок Xbox для пристрою Amazon Fire TV і запустила рекламну компанію з гаслом «Вам не потрібна Xbox, щоб грати на Xbox». Усе це відбувається після серії масових звільнень всередині ігрового підрозділу та закриття ігрових студій.

Microsoft Xbox

Microsoft хоче сконцентруватися на підтримці та розвитку сервісу Game Pass. І перші результати такої концентрації вже видно — днями підвищено вартість підписки Game Pass, і прогнозується, що це не останнє підвищення. Game Pass Ultimate тепер коштуватиме $20 замість 16 доларів за місячний абонемент, річна підписка коштуватиме 75 доларів замість $60. Ціна Game Pass PC збільшена з 10 до 12 доларів. Також на консолях з'явиться новий варіант Xbox Game Pass Standard за $15, який забезпечить доступ до всієї ігрової бібліотеки, але без нових ігор у день їхнього релізу.

Відмова від офіційних продажів і підтримки Xbox не буде масовою. Журналісти пишуть про окремі регіони та країни в рамках EMEA, більш точної інформації поки немає. Така політика може призвести до появи перекупників, які постачатимуть пристрої в регіони без офіційного постачання. І це може спровокувати дефіцит та підвищення цін.

Джерела:
Wccftech
The Verge

 
Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Всі новини за 12.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: