Рік по тому Baldur's Gate 3 збирає по 100 тисяч гравців на день

Минув майже рік з моменту релізу Baldur's Gate 3. Гра вийшла з раннього доступу 3 серпня 2023 року і моментально стала хітом, зібравши велику аудиторію. Baldur's Gate 3 не тільки повернула інтерес до класичних рольових ігор, а й зібрала безліч нагород «Гра року». І завдяки своїй варіативності, глибині ігрових механік та можливості спільного проходження Baldur's Gate 3 досі зберігає популярність. Згідно зі статистикою SteamDB піковий онлайн гри все ще наближається до 100 тисяч гравців. А 21 липня в грі спостерігалося 112 тисяч одночасних гравців. Очевидно, що кількість унікальних користувачів протягом дня набагато вища.

Це серйозне досягнення для сюжетно-орієнтованої гри. Раніше Baldur's Gate 3 увійшла до переліку найпопулярніших синглових ігор Steam з піковим онлайном у 875 тисяч одночасних гравців. Більше було тільки у Cyberpunk 2077 з 1,05 мільйона одночасних гравців та в Elden Ring з 953 тисячами гравців. Свого часу Hogwarts Legacy зуміла зібрати 879 одночасних гравців, але зараз її щоденна аудиторія близько 10 тисяч.

Протягом року розробники з Larian Studios продовжували активно підтримувати гру, покращуючи оптимізацію, додаючи нові кат-сцени та нові варіанти кінцівок. На підході вже наступне велике сьоме оновлення, яке проходить етап бета-тестування.

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 23.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: