SteamOS може отримати підтримку ASUS ROG Ally та інших портативних консолей

Однією з переваг Steam Deck відносно інших портативних консолей є операційна система SteamOS на базі Linux. Valve давно планувала розширити сферу застосування SteamOS та адаптувати її для інших пристроїв. І тепер з'явилися натяки на таку можливість. Днями вийшло оновлення SteamOS 3.6.9. В описі згадується багато дрібних виправлень та підтримка додаткових зовнішніх контролерів. Але також у списку помічено пункт про підтримку додаткових кнопок ROG Ally. Це натякає на можливу підтримку однойменної консолі ASUS у майбутніх релізах операційної системи.

ASUS ROG Ally на основі процесора AMD Ryzen Z1 було випущено торік, а в поточному році вийшла нова ревізія. Пристрій поставляється з операційною системою Windows і не передбачає зміну ОС. Але ентузіасти давно експериментують зі встановленням ОС на базі Linux, включно зі SteamOS. Можливо, у майбутньому цей процес спроститься.

Раніше представники Valve згадували про бажання адаптувати SteamOS для всіх портативних пристроїв. По суті, їхня операційна система вже готова до такого формату, а сервіс Steam є основним для більшості гравців. Windows поки що має перевагу, оскільки є основною платформою для ігор. Але база сумісних ігор у SteamOS постійно зростає, і такі ігри добре адаптовані під елементи управління портативного пристрою.

Джерело:
TechSpot

 
Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Всі новини за 12.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: