Star Wars Outlaws працює при 30 fps на сучасних консолях

Фахівці Digital Foundry розібрали технічні особливості консольних версій Star Wars Outlaws. Вона доступна тільки на сучасних пристроях PlayStation 5 та Xbox Series X/S. Це вже друга гра від Ubisoft на рушії Snowdrop Engine. І в Digital Foundry відзначають, що вона дуже схожа в технічному плані з минулим проєктом Avatar: Frontiers of Pandora. Рушій радує красивими пейзажами та деталізованою живою природою. Трасування променів доповнює стандартні методи рендерингу для поліпшення віддзеркалень та тіней.

На консолях доступні налаштування графіки, де пропонується три режими: Quality, Favor Quality (40 fps) та Performance. Також гра дає змогу регулювати інтенсивність Motion Blur, вимикати ефект зернистої плівки та хроматичної аберації. У всіх режимах гра працює при динамічній роздільній здатності з масштабуванням FSR.

У режимі якості PlayStation 5 та Xbox Series X виводять зображення в діапазоні від 2016x1134 до 2880x1620 пікселів при 30 кадрах на секунду. У режимі 40 fps це зображення з масштабуванням від 1664x1936 до 2256x1252. У продуктивному режимі ви отримуєте картинку з масштабуванням від 1280x720 до 1920x1080.

Молодша консоль Xbox Series S підтримує тільки режим динамічного масштабування від 1280x720 до 1920x1080 за 30 кадрів на секунду. В огляді також зазначають, що PlayStation 5 не утримує належні 60 к/су якісному режимі, іноді показуючи невеликі просідання. Крім очевидних відмінностей у роздільній здатності, режими графіки також відрізняються дальністю відображення трави, якістю віддзеркалень та іншими нюансами.

Масштабування FSR дає помітні артефакти зображення. Найсильніше це видно за спотворенням контурів трави та рослинності під час швидкого пересування на спідері. Ефект розмиття Motion Blur дає змогу частково приховати ці спотворення.

У Digital Foundry вважають оптимальним режимом Favor Quality (40 fps), який пропонує гідний баланс між якістю та частотою кадрів. Але для нього потрібен монітор 120 Гц з підтримкою VRR. Продуктивний режим сильно страждає від візуальних спрощень. Загалом очевидно, що власники потужних ПК у виграшному становищі, оскільки вони можуть досягти кращої продуктивності та якості зображення.

Поки що гра доступна тільки покупцям дорогих видань. Реліз для всіх відбудеться 30 серпня. Середня оцінка від критиків у Star Wars Outlaws становить 77 балів зі 100.

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 28.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: