Чутки: розробка провального шутера Concord коштувала 400 мільйонів доларів

Невдалий запуск багатокористувацького шутера Concord впевнено претендує на звання головного провалу цього року. Проєкт протримався всього два тижні, після чого його сервери були закриті. Гравці вкрай холодно зустріли Concord через дуже спірний дизайн персонажів та абсолютну вторинність проєкту. Відомо, що провідний гейм-директор уже покинув свій пост, але Firewalk Studios ще продовжує своє існування. За оцінками аналітиків продажі гри могли скласти скромні 25 тисяч копій, і Sony обіцяє повернення коштів усім покупцям.

Тепер з'явилася неофіційна інформація про можливий бюджет Concord. Засновник Last Stand Media Колін Моріарті (Colin Moriarty) в одному з подкастів повідомив про рекордний бюджет гри в 400 мільйонів доларів! Цю інформацію йому нібито дав один із розробників. Половина цієї суми була витрачена вже у 2023 році, коли гра ще перебувала в альфа-версії. Але на той момент у грі було багато недопрацьованих елементів та загальний її стан був жахливим, тож для завершення розробки Sony влила в проєкт ще 200 мільйонів. І це не рахуючи витрат на купівлю студії Firewalk. Варто зазначити, що бюджет Marvel's Spider-Man 2 оцінюється в 315 мільйонів, а Horizon Forbidden West у 200 мільйонів.

Згадується неадекватна оцінка проєкту керівництвом Sony, яке відкидало будь-яку негативну інформацію і перебувало в стані  «токсичного позитиву». У Sony були великі надії на Concord і плани з розкручування франшизи в різних медіа. Так, грі мають присвятити епізод в анімаційному серіалі Secret Level.

Джерело:
Game Rant

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 21.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: