З'явилися прев'ю S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl — журналісти в захваті

На великих англомовних сайтах з'явилися фінальні превью довгоочікуваного S.T.A.L.K.E.R. 2, і вони несподівано гарні. З огляду на те, що іноземні журналісти далекі від естетики вітчизняного постапокаліпсису, вони перейнялися духом гри, хвалять її похмуру атмосферу, відкритий світ та ігровий процес загалом.

Журналістам дали пограти в обмежену версію S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, але навіть вона їм сподобалася. Вони пишуть про світ, насичений подіями, коли на нас чекають аномалії, зустрічі з бандитами та мутантами. Також цікаво розвивається оповідання, коли побічний квест розгортається у велику сюжетну лінію. Згадують варіативність.

Журналіст IGN порівнює гру з Fallout 3 та Fallout New Vegas, де кожен вибір викликав внутрішні сумніви — а чи правильно я вчинив? Тут в автора схожі відчуття. За завданням потрібно знайти персонажа — ви можете протистояти йому та вбити або заручитися його підтримкою і піти з ним іншою сюжетною гілкою. Є нюанси, які впливають на ставлення NPC до нас. Наприклад, квестодавець не видасть нагороду, якщо ви обчистите труп його мертвого товариша.

Перестрілки з людьми напружені, складні, але захопливі. Потрібно постійно рухатися, щоб не стати легкою мішенню. І помирати ви будете дуже часто. Також супротивників можна заманювати в аномалії. Відзначають цікавий менеджмент ресурсів. Потрібно підтримувати себе у формі та їсти, щоб швидко не втомлюватися, адже це впливає на влучність і витривалість. Також присутній знайомий азарт постійного полювання за лутом.

Загалом автор IGN задоволений і з нетерпінням чекає можливості повернутися в повну версію гри. У прев'ю на GamesRadar несподівано порівнюють S.T.A.L.K.E.R. 2 з Elden Ring, оскільки тут теж треба діяти методом проб і помилок, вивчаючи недружній світ.

Реліз S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl заплановано на 20 листопада. В українському Steam стандартне видання можна купити за 1399 грн.

Джерела:
IGN
GamesRadar

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 17.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: