Блогер показав переваги Unreal Engine 5.4 над версією 5.0 на прикладі демо The Matrix Awakens

Два роки тому компанія Epic Games представила рушій Unreal Engine 5.0. А щоб користувачі могли особисто відчути його технологічні можливості, ще в грудні 2021 року було випущено технічне демо The Matrix Awakens із великим деталізованим містом. Весь цей час розробники продовжують покращувати рушій, працюють над оптимізацією, а також додають у нього нові можливості. На каналі MxBenchmarkPC з'явилося порівняльне відео The Matrix Awakens на базі UE 5.0 і останньої публічної версії UE 5.44. Блогер порівняв якість графіки та продуктивність, і це той випадок, коли нова версія за всіма критеріями виявилася однозначно кращою.

The Matrix Awakens на останній версії рушія працює помітно швидше. При низькій роздільній здатності Full HD з упором в CPU зростання продуктивності склало до 40%! У високій роздільній здатності 4K з упором на GPU продуктивність зросла на 10-20%. Також у демо з'явилася можливість активації генерації кадрів, що забезпечує додатковий значний виграш у fps. Усі тести проводилися на системі з процесором Intel Core i7-10700F та відеокартою Nvidia GeForce RTX 4080.

Зростання продуктивності поєднується з візуальними покращеннями. У новій версії з'явилася коректна підтримка Virtual Shadow Maps, функція Hit Lighting для Hardware Lumen та інші нові функції. UE 5.44 забезпечує якісніші віддзеркалення і краще працює з освітленням. Зокрема, зникли випадкові мерехтіння відблисків, які помітні по всьому місту в першій версії рушія. Оптимізовано процес компіляції шейдерів, тому менше статтерів після запуску.

Зазначимо, що вже анонсовано нову версію Unreal Engine 5.5, яка обіцяє ще більше поліпшень у роботі з множинними джерелами освітлення завдяки технології MegaLights.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 22.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: