25 найкращих горорів на думку IGN

Відомий ігровий портал IGN представив рейтинг найкращих ігор у жанрі жахів за весь час. Редакція відібрала 25 найстрашніших ігор усіх часу. Деякі з них є прямими представниками жанру, але також до рейтингу потрапили деякі шутери та екшени, які за своєю атмосферою заслуговують згадки в такому списку.

На перше місце редакція поставила нещодавній ремейк Silent Hill 2. Це похмура тривожна подорож у світ кошмарів. Емоційна психологічна історія з безліччю підтекстів та різним трактуванням подій, що відбуваються. Не випадково оригінальна гра отримала культовий статус. А оновлена версія від Bloober Team вміло підкреслила всі потрібні акценти, зберігши оригінальне бачення та покращивши його завдяки чудовій сучасній графіці. Гра однозначно заслуговує на увагу поціновувачів жанру, і перше місце можна вважати цілком заслуженим.

Друге місце рейтингу посів ремейк Resident Evil 2 від 2019 року. Це одна з кращих частин у відомій серії Capcom, яка задала неймовірно високу планку для ремейків старих ігор. Комплексна пригода, де всі ігрові елементи та механіки працюють на атмосферу і відчуття виживання в небезпечному особняку та місті, які наповнені ожилими мерцями.

Amnesia: The Dark Descent посіла третє місце. Легендарна гра, яка задала тренд на новий ігровий напрямок у жанрі жахів, коли слабкий герой не здатний протистояти ворогам і змушений ховатися від них. Моторошна й неймовірно атмосферна історія про героя, який вивчає темні коридори готичного замку, щоб повернути собі пам'ять про недавні події.

Цікаво, що четверте місце віддано міні грі P.T., яка була демоверсією та своєрідним анонсом проєкту Silent Hills, над яким планували працювати Хідео Кодзіма та Ґільєрмо дель Торо. Ось тільки Silent Hills так і не отримала зелене світло, а «демка» P.T. була видалена з магазину PlayStation. Це релікт недавнього минулого, але багато гравців досі згадують його.

П'яте місце посів космічний горор Dead Space, на сходинку нижче розташувалася гра Alien: Isolation. Уся перша десятка має такий вигляд:

  1. Silent Hill 2;
  2. Resident Evil 2 (2019);
  3. Amnesia: The Dark Descent;
  4. P.T.;
  5. Dead Space;
  6. Alien: Isolation;
  7. Outlast;
  8. Left 4 Dead 2;
  9. Resident Evil 4;
  10. Five Nights at Freddy’s.

Повний список наведено на сайті IGN.

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Всі новини за 25.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: