Федеральна торгова комісія США домагатиметься заборони угоди між Nvidia та ARM

На шляху Nvidia до покупки ARM Limited, розробника однойменної процесорної архітектури, з'являються нові перешкоди. Федеральна торгова комісія США (FTC) подала до суду, маючи намір домогтися заборони $40-мільярдної угоди, яка, на думку регулятора, може задушити конвеєр інновацій для технологій наступного покоління. Стверджується, що перехід ARM під крило Nvidia суперечить принципам чесної конкуренції та зашкодить усьому ринку.

«Технології завтрашнього дня залежать від збереження сьогоднішніх конкурентних передових ринків мікросхем. Ця угода спотворить мотивацію ARM на ринку чіпів і дозволить об'єднаній фірмі підірвати позиції конкурентів Nvidia. Позов FTC має стати сильним сигналом того, що ми діятимемо агресивно, щоб захистити наші критично важливі інфраструктурні ринки від незаконних злиттів, які мають далекосяжні та руйнівні наслідки для майбутніх інновацій», — йдеться у пресрелізі FTC.

Найбільших збитків вищезазначена угода завдасть тим областям, де Nvidia активно конкурує з іншими ліцензіатами ARM. Сюди відносяться системи для «розумних» автомобілів, блоки обробки даних (Data Processing Unit, DPU) та мережеві адаптери, а також центральні процесори для хмарних систем.

Генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг розраховував закрити угоду наступного року. Враховуючи, що розгляд позову FTC заплановано на серпень 2022-го, покупка ARM Limited займе набагато більше часу, ніж планувалося. І це не кажучи про увагу антимонопольних органів інших країн.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Всі новини за 03.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: