Intel: американські чіпмейкери потребують підтримки уряду для конкуренції з азіатами

Генеральний директор Intel Пет Гелсінджер (Pat Gelsinger) вважає, що США повинні інвестувати більше в американських виробників мікросхем, а не в їхніх азійських конкурентів, таких як TSMC та Samsung. Гелсінджер додав, що вітчизняні компанії нададуть країні більший контроль за інтелектуальною власністю.

У цьому році Intel представила стратегію Integrated Device Manufacture (IDM 2.0). Вона передбачає значне розширення існуючої виробничої інфраструктури та вихід на ринок контрактного виробництва напівпровідників. Одним з етапів цієї стратегії стане будівництво двох нових заводів в Аризоні.

Уряд США має на руках законопроєкт, що передбачає багатомільярдні субсидії для тих компаній, які будуватимуть наукомісткі підприємства на території країни. Минулого тижня Samsung Electronics оголосила, що інвестує 17 млрд доларів у будівництво нового заводу з виробництва мікросхем у Техасі, а TSMC готується до будівництва фабрики в Аризоні.

На думку Пета Гелсінджера, країна на тлі підтримки корейців і тайванців не повинна забувати про американські компанії, такі як Micron, Texas Instruments та Intel. «Тайвань — нестабільне місце, — заявив генеральний директор Intel про напруження між КНР і незалежним островом. — Така ситуація знижує комфорт та гарантії бізнесу. Ви хочете володіти інтелектуальною власністю, дослідженнями, розробками та податковим потоком, пов'язаним із цим, чи ви хочете, щоб це повернулося до Азії?»

Гелсінджер додав, що урядові субсидії будуть необхідні Intel, щоб конкурувати з нинішніми лідерами TSMC та Samsung. За даними Statista, зараз TSMC займає 52,9% світового ринку контрактного виробництва, а частка Samsung становить 17,3%.

Джерело:
Nikkei Asia

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 03.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: