Intel близька до підписання великого контракту з TSMC на передові техпроцеси

Галузеве видання DigiTimes повідомляє, що Intel веде переговори з TSMC про укладання угоди, згідно з якою тайванський чіпмейкер поставлятиме Intel напівпровідникову продукцію на основі передового 3-нм техпроцесу.

Meteor Lake

Делегація Intel відвідає Тайвань у середині грудня. Крім підписання контракту, керівництво Intel хоче розв'язати два важливих питання: домогтися достатніх квот на 3-нм техпроцес, а також ініціювати співпрацю з наступного на черзі 2-нм техпроцесу.

Річ у тім, що початкове виробництво 3-нм пластин становитиме лише 40 000 одиниць на місяць. Однак основним претендентом на всю квоту є компанія Apple, яка має давню історію роботи з TSMC. Тому Intel буде нелегко переконати TSMC віддати їй частину пластин.

Intel використовуватиме власні виробничі норми разом з техпроцесами TSMC. Це дозволить забезпечити необхідну гнучкість під час виведення нових продуктів ринку завдяки об'єднанню кількох кристалів у єдиному продукті. Наприклад, процесори Meteor Lake отримають багаточіповий дизайн із мікросхемами Intel та TSMC на одній підкладці.

Джерело:
Retired Engineer

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 03.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: