Nvidia, HP та Zotac просять уряд США знизити податки на електроніку з Китаю

Nvidia, HP, Zotac, Apple, Google, Intel та інші великі компанії звернулися до органів влади США з проханням звільнити відеокарти, материнські плати та іншу електроніку, що імпортується з Китаю, від додаткового мита. Адміністрація попереднього президента Трампа запровадила 25% націнку на багато товарів у розпалі торгової війни з Китаєм у 2020 році.

Наразі Торгове представництво США (USTR) розглядає можливість тарифних винятків щодо деяких продуктів, на які зараз поширюються додаткові мита. Технологічні компанії хочуть внести до списку винятків електроніку, посилаючись на контроль Китаю над сировиною, первинною обробкою, основним виробництвом та логістикою в каналах напівпровідників.

«Китай залишається основною виробничою базою відеокарт та персональних комп'ютерів у галузі. Основна причина полягає в тому, що ланцюжок поставок сфокусований на Китаї», — йдеться у коментарі Zotac до запиту.

«AMD та Nvidia мають виробничі підприємства по всій Азії: у Китаї, на Філіппінах, у Гонконгу, Тайвані та Малайзії. Незалежно від того, де спочатку виробляється графічний чіп або інші компоненти, Китай є центром «основного» збирання та тестування. Відтак і основним джерелом імпорту в США, — заявили в HP. — Компанія нині не має інших джерел постачання з достатньою продуктивністю, якістю та необхідною сумісністю».

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 04.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: