Intel усунула майже всі проблеми CPU Alder Lake в іграх з Denuvo

Однією із неприємних особливостей процесорів Intel Alder Lake стала проблема зі старими версіями антипіратського захисту Denuvo. Його механізми розпізнавали малі ядра Gracemont як окрему систему та унеможливлювали запуск деяких ігор. Ще місяць тому таких проєктів налічувалося понад дев'ять десятків.

Очевидним та простим рішенням стало відключення E-core у налаштуваннях UEFI. Наприклад, таким шляхом пішла компанія Gigabyte, запропонувавши відповідний патч для своїх плат. Фахівці Intel приділили питанню належну увагу і разом зі співробітниками Denuvo випустили виправлення для багатьох ігор зі списку. На цей час умовно несумісними залишаються Assassin's Creed: Valhalla, Fernbus Simulator та Madden 22.

Друга та третя гра не користуються великою популярністю. Щодо Assassin's Creed: Valhalla, то в ній Ubisoft об'єднала Denuvo DRM разом з іншою технологією захисту під назвою VMProtect. Втім, Assassin's Creed: Valhalla була випущена понад рік тому і була зламана на початку 2021-го. Логічною дією у цій ситуації стала б відмова Ubisoft від неактуального захисту.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 07.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: