Nvidia очікує на покращення постачання GPU у другому півріччі 2022 року

За останній рік Nvidia інвестувала мільярди доларів у довгострокові контракти щодо надання виробничих потужностей. Як розповідають високопосадовці чіпмейкера, відвантаження графічних ядер протягом 2021-го зростало щокварталу, але, на жаль, до повного задоволення попиту ще далеко. За оцінками компанії, ситуація почне покращуватися лише у другій половині наступного року.

GeForce RTX

«Ми досить добре росли протягом цього року, кожен квартал постачі послідовно збільшувалися. І ми продовжимо нарощувати виробництво у четвертому кварталі. Ми вважаємо, що в другій половині наступного року ми опинимося в найкращій ситуації», — розповіла фінансовий директор Nvidia Colette Kress, виступаючи на заході UBS Global TMT.

Втім, на повернення вартості відеокарт до рекомендованого рівня у 2022 році розраховувати не варто. Для стабілізації цін потрібно ще чимало часу, причому сам «зелений» чіпмейкер говорить про неможливість вплинути на ситуацію на полицях магазинів. Своєю першочерговою задачею Nvidia вважає збільшення обсягів постачання.

«Ми б із задоволенням знизили ціни, — продовжила пані Крес. — Але ми вважаємо, що для зниження цього показника потрібно просто забезпечити розумний обсяг пропозиції на ринку у порівнянні з тим мізерним запасом, який у нас є сьогодні».

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 67)

Всі новини за 08.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: