AMD використовуватиме 4-нм технологію Samsung для випуску мобільних процесорів

Компанія AMD випускає продукти на фабриках контрактних чіпмейкерів GlobalFoundries та TSMC вже понад десяти років. Проте за умов дефіциту виробничих потужностей «червоні» змушені шукати нових підрядників. У найближчому майбутньому до партнерів AMD повинна приєднатися Samsung Electroincs. Як повідомляє видання DigiTimes, південнокорейський велетень вже довгий час намагається переманити до себе великих клієнтів TSMC.

AMD Ryzen

Випуск мікросхем на замовлення AMD корейці повинні розпочати вже наступного року. З 4-нм конвеєру Samsung будуть сходити мобільні процесори початкового рівня. Про це повідомляють експерти JP Morgan: «Наше дослідження показує, що AMD, швидше за все, доручить Samsung випуск процесорів для хромбуків за 4-нм технологією (імовірний старт масового виробництва наприкінці 2022 року)».

У майбутньому список продуктів, що випускаються Samsung для AMD, може бути розширений рахунок графічних процесорів. На думку аналітиків JP Morgan, це відбудеться орієнтовно у 2023-2024 роках. Втім, повністю відмовлятися від послуг TSMC «червоні» не збираються. Левова частка продукції AMD, як і раніше, випускатиметься тайванським чіпмейкером, а партнерство з Samsung необхідне, швидше, для диверсифікації постачальників.

Джерела:
Tom's Hardware
DigiTimes

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 08.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: