NVMe-накопичувачі втрачають швидкість запису у Windows 11

Користувачі Мережі повідомляють про гіршу продуктивність NVMe-накопичувачів при використанні операційної системи Windows 11. Звіти можна знайти в кількох гілках Reddit, а також на форумах підтримки Microsoft. Повідомлення про проблему з'явилися до офіційного релізу Windows 11, але залишаються актуальними через два місяці після виходу.

Samsung 980 PRO

Якщо вірити показникам швидкості у програмах CrystalDiskMark і AS-SSD, продуктивність дисків у Windows 11 може бути в кілька разів нижчою у порівнянні з Windows 10. Проблема насамперед стосується швидкості довільного запису, при цьому більшість інших показників залишаються в нормі. Вона розповсюджується накопичувачі різних виробників, включаючи Samsung, Western Digital та інших.

SSD

Імовірно, однією з причин може бути активний компонент Virtualization-Based Security (VBS) у Windows 11. Крім того, вплив на швидкісні показники сильніше помітно на системному диску з встановленою ОС, ніж на додатковому накопичувачі. За відгуками, нещодавнє оновлення build 22000.348 трохи покращило продуктивність SSD.

SSD

Обговорити в форумі (коментарів: 74)

Всі новини за 08.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: