Toshiba представила жорсткі диски MN09 місткістю 18 ТБ

Компанія Toshiba оголосила про випуск нових моделей жорстких дисків MN09 місткістю 18 ТБ. Вони насамперед позиціонуються як накопичувачі для мережевих сховищ (NAS).

«Постійне зростання обсягів інформації у різних сферах стимулює попит на більші ємності зберігання. Диски можуть бути потрібні клієнтам, які працюють вдома, або малому/середньому бізнесу для забезпечення можливості швидкого архівування та обміну даними за доступних інвестицій», — йдеться в пресрелізі.

MN09

Жорсткі диски Toshiba MN09 містять дев'ять магнітних пластин з гелієвим середовищем. Пристрої використовують технологію перпендикулярного запису, модернізовану за допомогою FC-MAMR — магнітного запису з мікрохвилями та контролем потоку.

Саме завдяки FC-MAMR місткість накопичувачів вдалося збільшити до 18 ТБ, не вдаючись до черепичного запису SMR. Фахівці Toshiba розробили нову головку з ефектом Microwave Assisted Switching для покращення запису.

Toshiba MN09 18 ТБ виконані у стандартному форматі 3,5 дюйма. Накопичувачі розроблені для цілодобової роботи 24/7 та розраховані на робоче навантаження 180 ТБ/рік. Швидкість обертання шпинделя становить 7200 об/хв, буфер пам'яті 512 МБ, а лінійна швидкість передачі даних досягає 268 МБ/с.

Джерело:
Toshiba

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 09.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: