Intel побоюється посилення дефіциту у разі нових обмежень імпорту до США

Комісія з міжнародної торгівлі США (United States International Trade Commission) може заборонити імпорт найважливішого компонента для напівпровідників. Він є ключовою складовою одного з етапів у виробництві інтегральних мікросхем та продається під торговою назвою Optiplane. Його випуском займається фірма DuPont Rohm & Haas на Тайвані та в Японії.

Полупроводники

За повідомленнями Bloomberg, DuPont нещодавно звинуватили у порушенні патентів, що належать американській компанії CMC Materials Inc. Комісія USITC мала оголосити рішення у справі цього тижня, але перенесла офіційну заяву на 16 грудня. Якщо чиновники вирішать заборонити імпорт Optiplane, це завдасть удару по всій електронній промисловості в США і ще більше посилить критичну нестачу напівпровідників.

Intel категорично виступає проти заборони та хоче отримати щонайменше дворічну відстрочку. Потрібний компонент є суспензією, завдяки якій відбувається хіміко-механічна планаризація, або, простіше кажучи, полірування кремнієвих пластин між етапами виробництва.

За словами Intel, «незначні відмінності у складі суспензії мають величезний вплив на виробниче середовище. Заборона використання суспензій Optiplane на лініях з виробництва напівпровідникових чіпів у США без 24-місячного перехідного періоду може вступити в конфлікт з національною безпекою та економічними інтересами країни».

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Всі новини за 11.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: