Intel припиняє випуск міні-ПК NUC Panther Canyon

Компанія Intel припиняє випуск мінікомп'ютерів NUC 11 Performance під кодовим позначенням Panther Canyon. Вони дебютували зовсім недавно, на початку 2021 року. Як показала практика, Panther Canyon були поширені в Азії, але з другої половини року також доступні в Європі.

Panther Canyon

Panther Canyon разом із серією Phantom Canyon формують 11-е покоління Intel NUC. У цьому випадку розглянута серія позиціонується як доступні міні-ПК для широкого класу завдань, а Phantom Canyon з дискретним відеоадаптером націлювані на геймерів та ентузіастів.

В основі Panther Canyon лежать мобільні процесори Tiger Lake-U, аж до Core i7-1165G7 (4 ядра/8 потоків, 2,8/4,7 ГГц). Міні-ПК підтримують двоканальну пам'ять SO-DIMM DDR4-3200, NVMe-накопичувачі з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4 та бездротовий адаптер Intel Wireless-AX 201 (Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.0).

На думку закордонних колег, короткий життєвий цикл Panther Canyon пов'язаний із глобальною нестачею напівпровідникових компонентів, і тим фактом, що NUC насамперед є іміджевим продуктом Intel і не приносить високого прибутку.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 11.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: