Свіжа прошивка збільшує продуктивність карт EVGA GeForce RTX 3080 Ti у майнінгу

Як повідомляє Tom's Hardware, компанія EVGA днями випустила оновлення прошивки для відеокарт GeForce RTX 3080 Ti. Нова версія збільшує хешрейт при видобутку Ethereum шляхом скасовування прихованих обмежень потужності. Вони активуються у періоди високого навантаження на пам'ять, що притаманно майнінговим обчисленням.

EVGA

Оновити мікрокод можна за допомогою програми EVGA Precision X1. Один із власників зазначив, що після встановлення прошивки на EVGA GeForce RTX 3080 Ti XC3 продуктивність картки зросла з 66 MH/s до 80 MH/s, тобто приріст склав 21%.

Теоретично можна спробувати встановити мікрокод на відеокарти інших вендорів. Блогер Red Panda Mining успішно розблокував продуктивність на Inno3D GeForce RTX 3080 Ti iChill X3 за допомогою прошивки від EVGA XC3. Підсумковий хешрейт становив 91MH/s. Однак слід пам'ятати, що такі маніпуляції можуть призвести до псування дорогого пристрою.

З іншої сторони, ще влітку вийшла програма NBMiner 39.0, що дозволяє підняти максимальний хешрейт GPU до порога спрацьовування «крипто-обмежувача». Ці алгоритми були взяті на озброєння розробниками інших майнерів, дозволяючи розблокувати близько 70% від теоретичної продуктивності відеокарти.

Обговорити в форумі (коментарів: 62)

Всі новини за 12.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: