Intel інвестує $7 млрд у новий завод у Малайзії

Малайзійські ЗМІ повідомляють, що Intel побудує в країні нове підприємство вартістю 7,1 мільярда доларів. Завод стане ще однією великою інвестицією чіпмейкера у прагненні розв'язати проблему глобального дефіциту напівпровідників впродовж наступних років.

Офіційна інформація очікується сьогодні під час брифінгу міністра торгівлі Малайзії з іншими чиновниками та представниками Intel, включаючи генерального директора Пета Гелсінджера. Ця подія відбудеться впродовж першого візита держсекретаря США Ентоні Блінкена до регіону.

Цього тижня CEO Intel перебуває з робочою поїздкою на Тайвані й Малайзії для переговорів із місцевою владою та бізнесом. За неофіційною інформацією, іншою важливою задачею Гелсінджера є зустріч із керівництвом TSMC для отримання квот на 5-нм та 3-нм техпроцеси.

Intel потребує передових технологій TSMC для випуску графічних та центральних процесорів. Водночас американський чіпмейкер планує конкурувати з тайванською компанією у бізнесі контрактного виробництва. Відносини між Intel і TSMC також можуть бути ускладнені тим фактом, що Гелсінджер нещодавно заявив про нестабільність Тайваню для бізнесу на тлі протистояння з Китаєм.

Джерело:
TechSpot

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Всі новини за 15.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: