TSMC вимагає від Intel передоплату за доступ до 3-нм конвеєра

Корпорація Intel, так само як і багато інших виробників мікросхем, в останні роки відчуває нестачу потужностей. Щоб розв'язати цю проблему «синій» гігант не тільки інвестує величезні кошти у розширення власних фабрик, але й вдався до послуг контрактних чипмейкерів. Intel вже випускає деякі продукти на конвеєрах TSMC та розраховує підписати контракт на передові техпроцеси.

З цією метою генеральний директор Intel Пет Гелсінджер (Pat Gelsinger) днями зустрівся з високопосадовцями TSMC. Переговори проходили за зачиненими дверима, але якщо вірити повідомленням тайванських ЗМІ, їх головною темою став запуск виділеної 3-нм виробничої лінії. До речі, свій 3-нм конвеєр отримає компанія Apple, головний партнер TSMC.

Пэт Гелсинджер
Голова Intel Пет Гелсінджер

Повідомляється, що зустріч керівництва Intel та TSMC закінчилася не на користь процесорного гіганта. Для запуску виділеної лінії тайванці запросили передоплату, тому перед Intel зараз стоїть вибір: інвестувати в розширення власних заводів або віддати гроші майбутньому конкуренту. Нагадаємо, що Intel готується вийти на ринок контрактного виробництва напівпровідників.

Серійний випуск мікросхем по 3-нм техпроцесу TSMC розраховує налагодити у другій половині наступного року. Залишається питання, чи будуть серед них продукти Intel.

Джерела:
TechPowerUp
Focus Taiwan

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Всі новини за 16.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: