Модельний ряд та специфікації мобільних процесорів Intel Core 12-го покоління

Одним з нових продуктів, які Intel представить на виставці CES 2022, є процесори Core 12-го покоління для ноутбуків. Підготовка до релізу мобільних CPU Alder Lake набирає оберти, про що можна судити з бази даних тестового пакета Geekbench. Завдяки їй розкрито майже весь модельний ряд ноутбучних процесорів Core 12-го покоління.

CPU Intel

На відміну від настільних рішень, мобільні чіпи Intel Alder Lake-P запропонують максимум шість високопродуктивних ядер Golden Cove та вісім енергоефективних ядер Gracemont. Іншими словами, цю серію очолять 14-ядерні/20-потокові процесори. Максимальний обсяг L3-кешу буде урізаний з 30 до 24 Мбайт, зате вбудована графіка налічує втричі більше виконавчих блоків, ніж у настільних CPU.

CPU Intel

У таблиці нижче зібрані всі відомі характеристики мобільних процесорів Intel Core 12 покоління. Спочатку їх асортимент буде представлений 28- та 45-ватними моделями, а через деякий час до них приєднаються чіпи для тонких та легких ноутбуків. У них залишиться лише два великі та вісім малих ядер, що дозволить знизити рівень TDP. Більше подробиць про новинки Intel стане відомо 4 січня.

CPU Intel

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 16.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: