AMD стала третім за величиною клієнтом TSMC

За оцінками галузевих фахівців, перша п'ятірка основних замовників контрактного виробника Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. виглядає так: Apple, MediaTek, AMD, Qualcomm і Broadcom. Ключова частка замовлень (понад 25%) припадає на Apple, крім того, компанія з Купертіно претендує на передові техпроцеси.

Radeon

Щодо AMD, то вона є третім клієнтом TSMC за обсягом замовлень. Водночас AMD має сильні позиції у рамках виробничої інфраструктури та тісні зв'язки з керівництвом тайванців. Вони включають знижки, кращі умови ведення бізнесу та вплив на розробку техпроцесів наступного покоління.

Клієнти TSMC Частка у виробництві
Apple 25,93%
MediaTek 5,80%
AMD 4,36%
Qualcomm 3,90%
Broadcom 3,77%
Nvidia 2,83%
Sony 2,54%
Marvell 1,39%
STMicroelectronics 1,38%
Analog Devices 1,06%
Intel 0,84%

На цей час TSMC виробляє всі CPU, GPU та SoC AMD з використанням техпроцесів N7, N6 та проміжних вузлів. Частка AMD у балансі TSMC зростатиме у міру того, як компанія розширить впровадження нових технологій упаковування, а також запустить серійний випуск процесорів на базі мікроархітектури Zen 4 на основі N5.

Внесок Intel у виторг TSMC станом на грудень 2021 року становив близько 0,84%. Втім, у разі укладання контракту на 5-нм та 3-нм техпроцеси між Intel та TSMC, «синій» чіпмейкер має всі шанси вибитися у трійку лідерів.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 17.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: