Micron очікує, що дефіцит модулів DDR5 закінчиться у другій половині 2022-го

В ході конференції, присвяченої фінансовим підсумкам минулого кварталу, Micron Technology затронула теми дефіциту оперативної пам'яті DDR5. Як відомо, на сьогодні модулі нового стандарту в рази дорожчі за аналоги DDR4. Не в останню чергу це пов'язано з нестачею мікросхем керування живленням PMIC, яка не дозволяє збільшити обсяги виробництва планок DDR5.

Micron DDR5

Micron розраховує, що у 2022 році ситуація поступово покращуватиметься. Розгорнути виробництво модулів DDR5 на повну потужність виробникам вдасться ближче до другої половини наступного року. Варто додати, що водночас AMD представить масову платформу AM5 та процесори Zen 4 з підтримкою актуального стандарту оперативної пам'яті, а Intel має вивести на ринок наступне покоління CPU Core.

«У ПК-індустрії попит на продукти DDR5 значно перевищує пропозицію через дефіцит компонентів, не пов'язаних із самою пам'яттю, що впливає на здатність постачальників випускати модулі DDR5. Ми очікуємо, що цей брак зменшиться протягом 2022-го та дозволить наростити поставки DDR5 до значущих рівнів у другій половині 2022 року», — розповідають високопосадовці Micron.

Щодо фінансових показників Micron, то попередні три місяці чіпмейкер завершив із виторгом в розмірі $7,7 млрд, збільшивши торішній показник на 33%. З цієї суми $5,6 млрд припадає на мікросхеми DRAM, а $1,9 млрд — на флешпам'ять NAND. Чистий прибуток Micron Technology склав $2,3 млрд.

Джерело:
Micron

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

Всі новини за 21.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: