AMD розкриє подробиці про архітектуру Zen 4 на початку січня

Четвертого січня відбудеться пресконференція AMD, на якій чіпмейкер анонсує нові процесори та графічні адаптери. Також компанія розкриє перші відомості про мікроархітектуру Zen 4. Вона, нагадаємо, дебютує в процесорах Ryzen для майбутньої масової платформи AMD AM5.

AMD Zen 4

«Ми будемо раді повідомити деякі додаткові подробиці про запуск наших нових продуктів. Вони принесуть феноменальні враження і, як ми вже говорили, у міру просування ми поділимося докладнішою інформацією про Zen 4. Деякі деталі ми розкриємо на CES, при цьому більше анонсів чекає протягом 2022-го. Це буде дуже захопливий рік для AMD», — розповідає технічний директор компанії Марк Пейпермайстер (Mark Papermaster).

Мікроархітектура Zen 4 в найближчу пару років буде наріжним каменем більшості процесорних новинок AMD. У споживчому сегменті вона з'явиться орієнтовно в третьому кварталі 2022-го разом з платформою AM5, а ближче до кінця наступного року AMD представить серверні чіпи EPYC Genoa, в арсеналі яких значиться до 96 ядер Zen 4. Спільною рисою новинок стане підтримка оперативної пам'яті DDR5.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 23.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: