AMD та GlobalFoundries домовилися про випуск мікросхем до кінця 2025 року

AMD вдруге за рік оновила довгострокову угоду Wafer Supply Agreement (WSA) із контрактним чіпмейкером GlobalFoundries. Спочатку вона передбачала, що в період з 2022 по 2024 рік «червоні» придбають у GloFo кремнієвих пластин на суму $1,6 млрд, після чого будуть зняті абсолютно всі зобов'язання AMD щодо викупу виробничих потужностей.


12-нм кристал IOD у складі AMD EPYC. Фото OC_Burner

Тепер стало відомо, що AMD вирішила продовжити договір ще на один рік. Загальна сума контракту зросла до $2,1 млрд, тобто протягом 2025-го команда Лізи Су закупить у GlobalFoundries кремнієвих пластин на півмільярда доларів. Декілька років тому компанія вирішила вийти з «нанометрових перегонів», припинивши роботу над 7-нм технологією. Це означає, що AMD закуповуватиме у GlobalFoundries мікросхеми, що виготовляються за 12- та 14-нм техпроцесом.

«Ми співпрацюємо з AMD понад десяти років, граючи ключову роль у прискоренні їхнього бізнесу, і сподіваємось на розширення нашого партнерства на довгі роки. GF надасть пластини з нашого заводу Fab 8 у Мальті, штат Нью-Йорк, що зміцнить прихильність обох компаній до виробництва у Сполучених Штатах.

Ця угода дає AMD підтримку, необхідну для продовження бурхливого зростання на ринках серверів та високопродуктивних обчислень, і демонструє прагнення GF переглянути відносини між безфабричними компаніями й виробництвом та допомогти клієнтам завоювати відповідні сегменти ринку», — йдеться у заяві GlobalFoundries.

Джерело:
AnandTech

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 24.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: