Nvidia виділяє мільярди доларів на 5-нм техпроцес TSMC

Китайський ресурс MyDrivers з посиланням на джерела у галузі поділився інформацією про відеокарти Nvidia наступного покоління. Повідомляється, що у другій половині 2022 року будуть представлені ігрові адаптери Ada Lovelace та прискорювачі обчислень Hopper. Для виробництва обох типів продуктів Nvidia покладається на 5-нм техпроцес TSMC.

GeForce

Але у сфері співпраці TSMC та Nvidia є один важливий момент — каліфорнійці не є пріоритетним клієнтом тайванської фірми. До них відносяться Apple, MediaTek, AMD, Qualcomm та ще кілька компаній. Вони мають гнучкі умови контрактів та можуть вносити великі заставні суми доступу до необхідного виробництва.

Навпаки, такі фірми, як Nvidia, повинні платити величезні авансові платежі, якщо вони хочуть робити свої замовлення на передових техпроцесах, включаючи 5-нм. За даними джерела, Nvidia внесла передоплату $1,64 млрд у третьому кварталі та заплатить ще $1,79 млрд наступного року. Загальна сума передоплати за довгостроковим контрактом становить 6,9 млрд доларів США, що набагато вище за домовленості минулих років.

Джерело:
MyDrivers

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Всі новини за 28.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: