У деяких платах ASUS ROG Maximus Z690 Hero виявлено виробничий дефект

За останні тижні у Мережі з'явилися скарги від власників материнської плати Asus Rog Maximus Z690 Hero. Всі вони зіткнулися з однією і тією самою несправністю: два транзистори, що вигоріли, між індикатором POST-кодів та слотами ОЗУ. Це призводить до неможливості запуску системи, а на світлодіодному індикаторі відбивається код помилки, пов'язаної з ініціалізацією оперативної пам'яті.

ROG Maximus Z690 Hero

Імовірне пояснення цієї проблеми знайшов оверклокер Buildzoid, штатний експерт з VRM видання Gamers Nexus. Він зауважив, що на всіх платах, що вийшли з ладу, алюмінієво-полімерний конденсатор, розпаяний неподалік транзисторів, встановлений неправильно. Невірна полярність приводить до порушення роботи всього ланцюга та, як наслідок, вигоряння польових транзисторів.

ROG Maximus Z690 Hero

На думку Buildzoid, ASUS могла випустити партію ROG Maximus Z690 Hero із неправильно розпаяними конденсаторами. Це означає, що охочим придбати новинку слід звернути увагу на область поряд зі слотами ОЗУ. Наприклад, на екземплярі плати, що побував у нашій тестовій лабораторії, всі електронні компоненти встановлені правильним чином.

ROG Maximus Z690 Hero

Сподіватимемося, що ASUS незабаром виступить із заявами щодо вищеописаної проблеми.

Джерело:
HotHardware

Обговорити в форумі (коментарів: 125)

Всі новини за 29.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: