Завершено перший етап угоди між Intel та SK Hynix із продажу бізнесу NAND

Intel оголосила, що закрила першу фазу продажу свого бізнесу з випуску пам'яті NAND компанії SK Hynix та отримала початковий транш у розмірі 7 млрд доларів США. Водночас SK Hynix анонсувала створення дочірньої компанії Solidigm для управління виробництвом мікросхем та твердотілих накопичувачів.

Intel 665p

Нову компанію в якості генерального директора очолить ветеран індустрії Роб Крук (Rob Crooke), який раніше обіймав посаду старшого віцепрезидента та генерального директора підрозділу Intel Non-Volatile Memory Solutions Group.

Нагадаємо, повністю угода оцінювалася в $9 млрд. Перший етап включає передачу SK Hynix фабрики Intel у Даляні, Китай, частини персоналу та певної інтелектуальної власності, що належить до виробництва мікросхем NAND та твердотілих накопичувачів. Всі наявні SSD-накопичувачі Intel тепер будуть вироблятися та продаватися під маркою Solidigm.

Другий етап заплановано на 2025 рік. До цього часу Intel, як і раніше, вироблятиме пластини NAND на заводі в Даляні, й збереже частину своїх розробок та бізнесу. Однак після завершення другого етапу Intel переведе співробітників, що залишилися, з дослідницьких та виробничих відділів в SK Hynix й припинить випуск продукції на фабриці.

«Solidigm готова стати провідною напівпровідниковою компанією у світі, яка перебуватиме на вістрі технічного прогресу в індустрії пам'яті та зберігання даних. Ми непохитні у нашому прагненні вести індустрію вперед та сприяти розвитку людства», — заявив Крук.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 30.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: