Via Technologies розпродає обладнання Centaur Technology у Техасі

Близько двох місяців тому стало відомо про угоду між Intel та VIA Technologies про перехід співробітників підрозділу Centaur Technology у стан «синього» чіпмейкера. Сума угоди становила $125 млн, та її деталі були остаточно зрозумілі. У пресрелізі йшлося про персонал, але не цілий підрозділ.

Тепер стало відомо, що VIA Technologies продає приміщення та частину обладнання Centaur Technology з їхнього центру в Остіні, штат Техас. По суті, це означає, що VIA Technologies закриває підрозділ та припиняє будь-які дії щодо розробки та випуску мікросхем на території США.

«20 тис. квадратних футів лабораторного простору, що включає понад 1200 комп'ютерних випробувальних станцій та тисячі компонентів, — йдеться в описі аукціону. — Сервери, електронні засоби тестування та вимірювання, суперкомп'ютер Cadence, мікроскопи, камери випалу, тестери напівпровідникових пластин, засоби технічної підтримки та багато іншого».

Centaur Technology була заснована у 1995 році та стала дочірньою компанією Via Technologies у 1999 році. За ці роки вони розробили кілька проєктів, включаючи x86-процесори WinChip, Via C3, Via C7, а також виконували частину робіт із китайських чіпів Zhaoxin KaiXian. Наприкінці 2019 року Centaur Technology представила 8-ядерний процесор на архітектурі x86, але, очевидно, проєкт не набув розвитку та комерційного інтересу.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 30.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: