ASUS готує перехідник для встановлення модулів DDR4 в роз'єми для DDR5

Топові материнські плати для процесорів Intel Core 12-го покоління здебільшого оснащені роз'ємами під оперативну пам'ять DDR5. На сьогодні ці модулі не тільки коштують дорожче за планки DDR4 аналогічного обсягу, але й відсутні в більшості магазинів. Водночас системні плати широко представлені на ринку, але через відсутність відповідних модулів пам'яті виявляються непотрібними.

Компанія ASUS знайшла спосіб, як розв'язувати цю проблему. Тайванський вендор підготував спеціальний адаптер, за допомогою якого модулі DDR4 можна встановити в роз'єми під DDR5. Його офіційна презентація, ймовірно, відбудеться на виставці CES 2022.

Контролер пам'яті у складі процесорів Intel Alder Lake-S офіційно підтримує роботу з DDR4-3200 та DDR5-4800. Враховуючи це, інженери ASUS створили спеціальну карту розширення, яка виступає в ролі перехідника та забезпечує живлення встановленого модуля DDR4. Нагадаємо, що у випадку DDR5 мікросхема управління живленням розміщена у самій планці, а не на материнській платі.

Одним з головних недоліків такого рішення, на думку закордонних колег, стане більша довжина сигнальних доріжок. Це може зашкодити стабільності роботи високошвидкісної пам'яті DDR4. У будь-якому випадку, варто дочекатися офіційної презентації та розгорнутих тестів.

Джерело:
Vortez

Обговорити в форумі (коментарів: 59)

Всі новини за 31.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: