Sony розкрила характеристики гарнітури віртуальної реальності PlayStation VR2

В рамках CES 2022 компанія Sony оприлюднила характеристики гарнітури віртуальної реальності для консолі PlayStation 5. Пристрій отримав нехитру назву PlayStation VR2. Зовнішність VR-гарнітури японська компанія вирішила поки не розкривати, зате розповіла про особливості новинки та анонсувала ексклюзивний проєкт у всесвіті Horizon. Він отримав підзаголовок Call of the Mountain.

PlayStation VR
Оригінальна PlayStation VR

«Серцем» гарнітури PlayStation VR2 виступить OLED-дисплей з роздільною здатністю 2000 x 2040 пікселів для кожного ока, максимальною частотою оновлення 120 Гц та полем зору 110°. Для відстеження рухів користувача використовується набір датчиків та чотири камери, вбудовані в гарнітуру.

Окремо варто згадати систему відстеження погляду. Вона реалізована за рахунок інфрачервоних камер й дозволить розробникам використовувати алгоритм Foveated Rendering для економії ресурсів консолі шляхом зниження якості зображення поза зоною фокусування. Також є вібромотор для зворотного зв'язку, а підключається гарнітура через один кабель.

PlayStation VR

Разом із новою VR-гарнітурою дебютують маніпулятори PlayStation VR2 Sense, про які Sony розповідала ще минулого року. Що стосується Horizon Call of the Mountain, то над нею працюють студії Guerrilla та Firesprite. «Вона відкриє гравцям нові можливості та дозволить ще сильніше поринути у світ Horizon», — розповідає Sony. Дата виходу першого ексклюзиву PlayStation VR2, як і самої гарнітур, поки тримається в секреті.

Джерело:
PlayStation

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 05.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: