Intel побудує в Огайо нову фабрику з виробництва мікросхем

Корпорація Intel обрала штат Огайо на північному сході США для будівництва нової фабрики з виробництва напівпровідників. Наразі фахівці чіпмейкера підшукують майданчик поблизу столиці штату — міста Колумбус. Подробиці про цю справу поки що не розголошуються, але, за даними джерела, Intel провела успішні переговори з губернатором штату та владою в останні дні 2021 року.

Наявні фабрики Intel у США розташовані в містах Чандлер (штат Аризона), Ріо-Ранчо (Нью-Мексико), Хіллсборо (Орегон) та Хадсон (Массачусетс). Потенційно новий завод стане одним із найбільших підприємств та важливою економічною одиницею у структурі Огайо.

Одним із ймовірних місць будівництва називають містечко Нью-Олбані на околицях Колумбуса з населенням 11 тисяч людей. При цьому завод дозволить створити кілька тисяч робочих місць безпосередньо та тисячі у суміжних областях, організувавши новий район економічного розвитку площею 15 квадратних кілометрів.

Очікувані інвестиції Intel в об'єкт складуть десятки мільярдів доларів протягом декількох років. Крім Огайо, керівники компанії розглядали суперницьку пропозицію від штату Нью-Йорк у цьому ж регіоні.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 44)

Всі новини за 15.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: