MediaTek розраховує випустити перші пристрої з Wi-Fi 7 наступного року

Організація Wi-Fi Alliance ще не встигла затвердити стандарт бездротових мереж Wi-Fi 7 (802.11be), проте це не завадило компанії MediaTek похвалитися успіхами в роботі над пристроями з його підтримкою. Тайванський чіпмейкер напередодні прозвітував про «живу» демонстрацію нового стандарту своїм клієнтам та галузевим партнерам.

«Впровадження Wi-Fi 7 ознаменує собою перший випадок, коли Wi-Fi може стати справжньою заміною проводового Ethernet для додатків з надвисокою пропускною здатністю, — заявив Алан Хсу (Alan Hsu), корпоративний віцепрезидент та генеральний менеджер підрозділу Intelligent Connectivity в MediaTek. — Технологія MediaTek Wi-Fi 7 стане основою домашніх, офісних та промислових мереж й забезпечить безперешкодне підключення для всього: від розрахованих на багато користувачів додатків AR/VR, хмарних ігор й 4K-дзвінків до потокової передачі 8K і вище».

Попередні специфікації стандарту Wi-Fi 7 (802.11be) передбачають роботу бездротових мереж у діапазонах 2,4, 5 та 6 ГГц, можливість використання каналу шириною до 320 МГц та у 2,4 раза більшу теоретичну пропускну здатність щодо Wi-Fi 6. За прогнозами MediaTek, перші пристрої з підтримкою бездротових мереж Wi-Fi 7 з'являться на ринку у 2023 році.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 20.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: