Intel уклала контракт на постачання ASIC Bonanza Mine

Вчора стало відомо про спеціалізований чіп Intel для видобутку криптовалют під кодовим позначенням Bonanza Mine. Він належить до класу мікрочипів ASIC (Application Specific Integrated Circuit) та має дуже низьке споживання енергії й ефективність у порівнянні із загальними обчислювальними пристроями, на зразок GPU або CPU.

Fox Business повідомляє, що криптовалютний стартап GRIID, який найближчими днями вийде на біржу NYSE з капіталізацією 3,3 млрд доларів, підписав довгостроковий контракт з Intel на постачання ASIC з найменуванням BZM2. Перша партія обладнання має надійти у 2022 році.

Угода про поставки надає GRIID фіксовані ціни на ASIC BZM2 для всіх замовлень, розміщених до травня 2023 року. Крім того, за дотримання певних умов GRIID матиме право купувати в Intel не менше 25% вироблених ASIC до травня 2025 року.

Також у формі S-4 (документ, що подається до Комісії з цінних паперів та бірж США) сказано, що GRIID має контракти з іншими виробниками ASIC, включаючи Bitmain і MicroBT. Фірма має намір експлуатувати три промислові об'єкти загальною потужністю 48 мегаватів.

Intel поділиться детальною інформацією про Bonanza Mine 23 лютого на конференції ISSCC 2022.

Джерело:
Fox Business

Обговорити в форумі (коментарів: 46)

Всі новини за 20.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: