Intel похвалилася успіхами у модернізації заводу Fab 34

Intel розповіла про важливий етап будівництва нової лінії на фабриці Fab 34 у Лейксліпі, Ірландія. Минулого тижня фахівці компанії виконали успішний монтаж першої установки, необхідної для виробництва напівпровідникової продукції. Очікується, що нова фабрика вступить в дію у 2023 році та зможе виробляти мікросхеми за техпроцесами Intel 5 та Intel 4. Загальні інвестиції в завод становлять понад 7 млрд доларів.

Цим апаратом став літографічний трек, що забезпечує процеси обробки матеріалу. Він був побудований на заводі Intel в Орегоні та доставлений до Ірландії через Атлантичний океан. Трек покриває кремнієві пластини шаром фоторезиста перед вирівнюванням й поміщенням в літографічну машину (сканер) для експонування. Після експонування пластини повертаються для фотопроявки та промивання. Пов'язані трек та машину іноді називають літографічним кластером.

Intel почала модернізувати це підприємство у Лейксліпі у 2019 році. Щоб встановити потужні EUV-сканери виробництва ASML, Intel фактично довелося будувати об'єкт з нуля. У компанії заявили, що новий завод подвоїть виробничі потужності Intel в Ірландії. Це буде корисно для реалізації стратегії IDM 2.0, що передбачає контрактне виробництво мікросхем.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 20.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: