Розкрито характеристики мобільних відеоадаптерів Intel Arc Alchemist

У Мережу проник конфіденційний слайд Intel, присвячений відеоадаптерам Arc Alchemist для ноутбуків. На ньому розкриваються ключові параметри майбутніх 3D-прискорювачів, зокрема кількість виконавчих блоків (Execution Units, EU) та конфігурація відеобуфера. Загалом Intel планує випустити п'ять мобільних відеоадаптерів. Зрозуміло, що аналогічні пристрої готуються і для настільних комп'ютерів.

Флагманський відеоадаптер Intel Arc Alchemist запропонує 512 блоків EU або 4096 шейдерних процесорів у зв'язці з 16-гігабайтним буфером GDDR6. Шина пам'яті налічує 256 розрядів, а пропускна здатність сягає 512 Гбайт/с.

На сходинку нижче розташується 3D-прискорювач із 384 EU, 192-бітною шиною пам'яті та 12 гігабайтами GDDR6. Далі йде модель під кодовим ім'ям SKU3. Вона отримає 256 модулів EU, 128-бітний інтерфейс пам'яті та буфер GDDR6 об'ємом 8 Гбайт.

Intel Arc Alchemist

Для початкового сегмента Intel підготувала два пристрої з 64-розрядною шиною пам'яті та 4-гігабайтним буфером GDDR6. Відеоадаптер з умовним позначенням SKU4 отримає 128 блоків EU, тоді як модель SKU5 задовольнятиметься 96 Execution Units.

У продажу ноутбуки з дискретною графікою Intel Arc Alchemist з'являться на початку весни. Що стосується відеокарт для настільних ПК, то їх реліз має відбутися у другому кварталі.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 24.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: