Intel прогнозує нестачу чипів до 2023 року включно

В останні роки Intel виділяє величезні кошти для будівництва нових підприємств по всьому світу. Це відбувається у світлі чимраз більшого попиту на напівпровідникові продукти. На думку генерального директора Intel Пета Гелсінджера (Pat Gelsinger), глобальна нестача чипів зберігатиметься протягом усього 2022-го, а також наступного року.

Intel

«Дивлячись на всю галузь, у 2021 році переважали дві проблеми, що продовжуються: безпрецедентний попит та обмежена пропозиція галузі, — розповів Гелсінджер. — Це гостро відчувалося на ринку клієнтських пристроїв, особливо на ринку ноутбуків. Але обмеження сильно вплинули на інші сегменти, включаючи автомобілебудування, Інтернет речей та центри обробки даних.

Як ми передбачаємо, обмеження екосистеми збережуться протягом 2022 та 2023 років. З поступовими поліпшеннями у цьому періоді галузь, як і раніше, стикатиметься з проблемами в різних галузях, включаючи брак спеціалізованих та загальних виробничих потужностей, а також матеріалів та компонентів, необхідних для випуску мікросхем усіх призначень».

Гелсинджер

Глава Intel також розповів, що компанія відвантажила 100 мільйонів чипів Core 11-го покоління (Tiger Lake) для ноутбуків, а нові CPU Core 12-го покоління (Alder Lake) зараз поставляються в кілька десятків країн. Кількість чипів Xeon, відвантажених Intel у грудні, перевищила продажі всіх конкурентів за цілий квартал.

Також Intel заявила, що планує провести реструктуризацію: графічний підрозділ Intel Arc, який буде відкрито наприкінці цього кварталу, стане окремою дочірньою компанією.

Джерело:
PCWorld

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Всі новини за 27.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: