Китай схвалив придбання Xilinx компанією AMD за $35 млрд

Китайські регуляторні органи дозволили Advanced Micro Devices купити Xilinx, відкривши шлях для однієї з найбільших угод у світовій напівпровідниковій промисловості. Раніше договір вже отримав схвалення компетентних структур у США, Європі та Великій Британії, а також в інших юрисдикціях. Тому перед AMD загорілося зелене світло й злиття залишається лише питанням часу.

Virtex UltraScale Plus VU19P

Державна адміністрація з регулювання ринку Китаю виставила певні умови: не дискримінувати китайських клієнтів та продовжувати постачати продукти Xilinx до країни після завершення угоди із шестирічним випробувальним терміном.

Регулятори побоюються, що угода може виключити чи обмежити конкуренцію у галузі. Подібні проблеми відчуває Nvidia у договорі з ARM, але в тій справі занадто багато супротивників й перспективи Nvidia дуже слабкі, чого не скажеш про AMD.

На тлі заяви акції Xilinx виросли більш ніж на 6% на попередніх ринкових торгах на біржі Нью-Йорка, тоді як акції AMD також зросли після серйозного падіння на 20% з початку року.

Джерело:
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 27.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: